25 Temmuz 2013 Perşembe

Saçlar İçin 10 Pratik Bilgi #3

Merhabaa :) Pratik bilgileri yayınlamaya devam ediyorum içlerinde benim çok hoşuma giden uygulayabileceğim bilgilerde oluyor sizlerle paylaşmakta hoşuma gidiyor :) Hepimiz saçımızdan dertliyizdir kimimiz yağlı, kimimiz kuru , kimimiz cansız diye yakınıp durur bu sefer ki pratik bilgiler saçlarımız için gelsin :) Bakalım nelermiş bunlar ;

1- Saçlarınızın daha sağlıklı olması için multivitamin ve protein içeren bir beslenme alışkanlığınız olması önemlidir.Bunun yanı sıra haftada en az bir defa saç bakım kürü yapmaya özen göstermeniz önerilir.
2- Yarım litre sıcak suyun içerisine 5 poşet ısırgan çayı atın ve beş dakika demleyin .Saçlarınız ıslakken ısırgan otlu karışımı saç diplerinize yedirin.On dakika bekleyip durulayın.Isırgan otu saç ve saç derisini besler kepek oluşumunu engeller.
3- Güçlü ve parlak saçlarınızın olmasını istiyorsanız saçınızı zeytinyağı ile tarayın ve diplere işlemesi için başınıza bir havlu sararak 1-2 saat bekletin.Daha sonra tipinize uygun bir şampuanla yıkayabilirsiniz.
4- Saçlarınızı durularken durulama işleminin sonuna doğru kullandığınız suyu soğuğa yakın bir kıvama getirin ve saç diplerinizi bu suyla yıkayın. Soğuk saç diplerinde ki dolaşımı arttıracak ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan dökülmeler azalacaktır.
5- Saçlarınızı uzatmayı planlıyorsanız 2 ayda bir saç uçlarındaki kırıkları aldırmanız yerinde olacaktır.Saç kırıklarını aldırmak saçın yavaş uzamasını değil ,sağlıklı ve hızlı uzamanı sağlar.
6-Pamuk yastık kılıflarında ,bilhassa uyurken fazla dönüyorsanız saçlarınızın bir bölümü yastık kılıfına takılıcaktır ve kırılıcaktır.Saten yada ipekten yapılmış bir yastık kılıfı kullanmanız bu kırılmaları minumuma indirecek ve saç takılmalarını önleyecektir.
7- Saç boyatma işleminizi saçlarınız kirliyken yaptırmayı tercih etmeniz daha uygun olacaktır.Zira temiz saç diplerinde gözenekler daha açık olacağı için yanma hissi olabilir.
8-Gece at kuyruğu yapılmış yada sıkıca örülmüş saçlarla uyumak kırılmalara ve saç diplerinde acıya sebep olabilir.Saçlarınızı toplamak istiyorsanız yumuşak bir lastik ile hafifçe toplayın ve asla klipsli veya tel toka kullanmayınız.
9-Saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız yarım avokadoyu iyice ezin içerisine 2 adet bıldırcın yumurtası , 1 çay kaşığı susam yağı koyup karıştırın  ve saç diplerine sürün streç filmle sararak iki saat bekletin.Ardından saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.
10-Saçların kırılmasını ve tellerin birbirine karışmasını engellemek için havluyla sertçe kurulamaktan kaçının.Bunun yerine bir havlu yardımıyla fazla bastırmadan suyunu alın ve ılık hava vererek kurutmaya çalışın.




NOT: Bundan sonra bilgilerin nereden alıntılandığını da yazacağım ki daha sonra sorun olmasın. 
Bu bilgiler blog.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır. Oraya da bakmak için lütfen tık tık :)



                                                                                             SEVGİLERİMLEEEE   :)


İLETİŞİM : gizzgiz.blogspot.com
BLOGLOVİN : Vosbaga

4 yorum:

  1. Bloguma bıraktığın güzel yorum için çok teşekkür ederim :)

    Sevgiler

    i-fashionbank.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Guzel, faydalı bir yazı olmuş canım :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil

GABRİNİ HIGLIGHT VS MARY LOU MANİZER

Selaaam kuzuşlarımm :) The Balm Mary Lou Manizeri görmeyen adını duymamış olan yoktur diye düşünüyorum :) Ben dde kendisine çok geç sahip ol...