29 Ağustos 2013 Perşembe

Ballı Saç Bakım Kürü ***

Herkese merhabaa *:) Sizlere benim ve çoğu arkadaşımın çok severek kullandığı saç küründen bahsedeceğim lisedeyken sürekli yapardım bunu ama uzun süredir yapmıyordum. Düğün için saçımı boyattırayım dedim ve gittim açtırdım saçımı sonra bir boyadı kuaför iğrenç bir sarı oldum !! Bir kaç gün sonra gittim tekrar boyadı saç rengim çok düzelmese de ilk boyadığı halinden daha iyi oldu ama tahmin edersiniz ki bir hafta üç işlem gören bir saç birde oryal ile açıldı ! ne kadar sert ne kadar berbat bir durumdadır . Boya yüzünden ince telli bir saça sahip oldum bu yetmedi saçlarım deli gibi sertleşti hiç bir krem fayda etmiyor çok berbat bir görüntüsü var hiç hoşlanmıyorum artık saçlarımdan iki hafta geçmesini bekliyorum adam gibi bir renge boyayacağım saçlarımı !
 *Hal böyle olunca ne yapsam ne etsem diye düşünürken aklıma geldi bu kür.(Artık annem saçıma bir şeyler sürmeme kızar oldu saçsız kalacaksın diye kızıyor bana :) )  Benim çok memnun kaldığım kürden sizlerede bahsetmek istiyorum eminim bir çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama yinede bilmeyenleriniz varsa ve saçlarınızdan yakınıyorsanız buyrun deneyin oldukça kolay bir kür zaten .

 Öncellikle başlıktan da anlayacağınız gibi bala ihtiyacımız var. Aslında ölçüler saç boyutunuza göre değişebilir ama ben yinede ölçülerle belirteyim eğer saçınız uzunsa daha çok koymanız gerekir.

  •  2 dolu yemek kaşığı bal
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir kahve fincanı (tük kahvesi) zeytinyağı
  • İsterseniz saçınıza yaradığını düşündüğünüz yağları da katabilirsiniz küre (Badem yağı , hint yağı vs. )
Eğer saçlarınız uzunsa zeytinyağını iki fincan , balı üç-dört kaşık kullanabilirsiniz .Hepsini karıştırdıktan sonra saçınıza yedirerek sürüyorsunuz (sürümü biraz zor oluyor bal yüzünden ) daha sonra ise streç film ile sarıp en az iki saat bekleyip yıkıyorsunuz.Haftada bir yaparsanız etkisini daha çok görürsünüz  ama bir defa yapışta bile saçınızda ki yumuşaklığı hissedeceksiniz.

*Ben çok severek kullanıyorum umarım sizlerde memnun kalırsınız :)



                                                                                                SEVGİLERİMLEEE  :)


İLETİŞİM : vosbagaa@gmail.com
BLOGLOVİN : Hayallerimin Arka Bahçesi

10 yorum:

  1. Merhaba canım ;) Ahh o kuaföler yok muu neredeyse belime gelen saçlarımı kısacık kestirmek zorunda kaldım onlar yüzünden! İstediğim sarı rengi hiçbiri tutturamadı. Biri turuncu yaptı biri yeşil en son kurtaramayınca kopkoyu boyadılar falan çok dertliyim anlayacağın. Artık boyamı kendim yapıyorum cebimde kalan paramı da kuaförlere yedireceğime bakım ürünlerine harcıyorum.
    BC Acil kurtarma serisinden alışveriş yaptım bakmak istersen http://beautybooop.blogspot.com/2013/08/kozmoyacom-alisverisim-bonacure-acil.html

    Şu an için çooook memnunum daha 4-5 gün oldu, yazısını haftaya yazarım iyice bir kullandıktan sonra. Memnun kalırsam denersin sende belki ;)
    Bende bu ballı maskeyi deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh vallahi aynı benim dertlerim :) O turunculuk saçıma yapıştı kaldı resmen şimdide yeşilli turunculu garip bişey oldu aynen öyle istediğim sarıyı tuturamıyorlar bir türlü :( Bende siyaha yakın bir renk boyamayı düşünüyorum :( Hemen bakıyorum zira şu sıralar tavsiyelere çok ihtiyacım var :) Yazısını bekliyor olacağım umarım memnun kalırsın :)

      Sil
    2. Aynen canım benimde maalesef açıcının olduğu yerler hafif yeşilimsi diğer yerleri karamel kumral arası :) Sakın sakın sakın koyu renk boyama, benim kuaför defterimin kapanma sebebi! Koyu renk yıpranmayı kapatıyor ama sonra pişman olup geri dönersen daha da yıpratırsın. Sende benim gibi küllü tonlarında istiyorsun sanırım?

      Sil
    3. Evet evet küllü bi sarı istiyorum doğal dursun istiyorum ama yok olmuyor :( Valla ne renk yapacağımı şaşırdım artık :) Her boyatışım da bu sefer tutacak ümidi ile boyatıyordum ama artık ümidimi kestim :(

      Sil
    4. Aynen canım benim istediğim gibi tatlı doğal bir sarı ;) Maalesef tutturamıyorlar, her kuaför bu boyayı silip üzerine boyamamız lazım diyerek saçlarımı yaktı! Kaç tane kuaför denedim yapamadı. Ee dene yanıl derken bende saç kalmadı boya üstüne boya saçlarım keçe gibi misina gibi oldu, uçları ölü resmen. Ben 3 aydır kendim boyuyorum saçlarımı bu şekilde de devam edicem, ayda bir uçlarından çok çok az kestirip ölü kısımlarından kurtulmaya çalışıyorum, 3-4 aya istediğim rengi elde edeceğim sanırım ;) Sende sakın koyu renge boyama, bol bol bakım yap ve fön maşa düzleştirici mümkün olduğunda azalt, toplu yada örgü model kullanmaya çalış ;) Yazımı en kısa zamanda yazıp yayınlarım, çekebilirsem saçımın fotoğrafını da eklerim hem rengine de bakarsın beğenirsen numaralarını veririm boyanın, öpüyorum canım takipte kalalım :*

      Sil
    5. İlk işim zaten düğünden sonra hemen gidip kestirmek oldu :( Saçlarım yanmasın diye düzleştirmiyordum gittim oryal ile yaktırdım . İnşallah istediğin gibi bir renk elde edersin :) Yazını bekliyorum :)

      Sil
  2. Ah canim bende neler denemedim ki saclarim cok kuru oldugundan ne balli kaldi nede yumurtasi sonunda sacimin dipleri oldu iltihapli doktora gitmek zorunda kaldim anlayacagin bana hic birsey yaramiyor bende böyle sizlerin postuna ekrandan baka kaliyorum:(
    bende seni izlemeye aldim canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok üzüldüm ya :( allahtan bende öyle bir şey olmadı çünkü uzun bir süre kullandım çok memnun kaldım bu kürden :)

      Sil
  3. Merhabalar :) Güzel bir karışıma benziyor denemek lazım.
    Bloğuma da beklerim:) Sevgiler...

    YanıtlaSil

GABRİNİ HIGLIGHT VS MARY LOU MANİZER

Selaaam kuzuşlarımm :) The Balm Mary Lou Manizeri görmeyen adını duymamış olan yoktur diye düşünüyorum :) Ben dde kendisine çok geç sahip ol...