1 Eylül 2013 Pazar

Pirinç Maskesi : Cildinizi Beyazlaştırın , Lekelerinizden Kurtulun !!

Merhabalarrr :) Sizlere verdiğim tarifleri önce kendim deneyip daha sonra bende işe yararsa sizlere anlatıyorum bu tarzda yazdığım maske tarifleri  (yüz maskesi , saç maskesi vs.) eğer işe yarayacak gibiyse veya yarıyorsa hemen sizlerle paylaşıyorum ben faydalanıyorsam sizlerde faydalanın istiyorum.
 Benim çillerim var çok memnun olmasam da çokta rahatsız olmuyorum kendilerinden öyle böyle yaşamaya çalışıyoruz ama tabi ki onlar gitsin diye sürekli de uğraşıyorum. Geçen bir blogta gördüm adını hatırlamıyorum blogun, pirinç maskesi tarifi vermişti.

* Pirinç maskesi cilt rengini , yüzdeki lekelerin rengini açar , kırışıkları ve sivilceleri giderir , daha beyaz ve daha parlak bir cilt sağlar. Biraz araştırdıktan sonra bunları öğrendim lekelerin rengini açıyorsa neden çillere bir etkisi olmasın dedim ve hemen denedim öyle düzenli yapmadım hafta da iki defa yapılırsa bir ayda daha aydınlık bir cildimizin olacağı söyleniyor. Düzenli yapmama rağmen şu son günlerde gelen giden senin çillerin azalmış mı çok az kalmış sanki , renklerimi açılmış , aaa bak gidiyo çillerin biz sana demiştik büyüyünce gider diye gibi bir çok şey söyleyenler oldu ben dikkat etmemiştim açıkçası daha sonra aynaya bir baktım gerçekten azalmışlar çoğunun rengi de çok açılmış :) Tabi beni bir mutluluk bir sevinç bastı bende işe yaradıysa onaylanmıştır dedim ve sizlerle paylaşmak istedim . Hemen tarife geçelim hadi :) ;
Maske ;
 * Bir avuç pirinci öğütün . ( Tabiki öğütebiliyorsanız ne kadar güzel ama ben denedim sadece iki pirinç tanesini kırabildim diğerleri başka yerlere kaçtılar :) ) Eğer öğütemiyorsanız hiççç üzülmeyin bildiğimiz pirinç unu aynı işlevi görecektir ben öyle yaptım !
* Pirinç unumuza yavaş yavaş süt yada su ekliyoruz. Çok sulu olmayacak şekilde macun kıvamında olana kadar sütümüzü veya suyumuzu döküyoruz.
*Daha sonra temizlenmiş yüzümüze ve boynumuza hazırladığımız maskemizi sürüyoruz.
*20-30 dakika bekliyoruz.(Bu süre az gelebilir yüzünüzde ki maske katılaşana kadar bekleyin)
*Su değdirmeden yüzünüzden ovalayarak çıkarmaya çalışırsanız mükemmel bir peeling oluyor (Hassas ciltliyseniz yapmayınız.).Ovaladıktan sonra veya direk yıkayabilirsiniz.
Tonik ;
* Biraz pirinci suyun içine koyarak parmağınızla karıştırıyorsunuz su beyaz gibi olunca pirinçleri süzüyorsunuz ve yüzünüzü bununla yıkıyorsunuz. Kesinlikle havluyla kurulamayın ! Kendi kendine kuruması daha faydalı olacaktır.
 DİP NOT : Sakın benim gibi ay ben bu toniği depolayayım her yapışımda kullanırım diye düşünmeyin. Ertesi günü yaptığınız tonik leş gibi kokuyor ve içinde parçacıklar oluşuyor. O yüzden her seferinde bir kullanımlık hazırlayın.



Umarım işinize yara bilgiler olmuştur :)


                                                                                                        SEVGİLERLEE   :)


İLETİŞİM : vosbagaa@gmail.com
BLOGLOVİN : Hayallerimin Arka Bahçesi

25 yorum:

  1. Peki pirinc unundan ne kadar aliyoruz?
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında göz kararı yapıyorum yüzüme yetecek kadar ama bir tatlı kasıgı tam denk gelebılır :)

      Sil
  2. hayır ben bi pakete 1 çay bardagından az süt ekliyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar maskeyi napıyosunuz sonra ziyan olur. az az yapmakta fayda var

      Sil
    2. Bende sivilce var bi zararı olrmu yuzume

      Sil
  3. maskeyi yaptıktan sonra yüzüm de kizarikliklar olustu :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah allah dah önce yengem ve bi kaç arkadasımda denedş ama böyle bişey olmadı.Siz maskeyi yıkadıtan sonra olusan kızarıklıktan bahsediyosanız eger o herkeste oluyor 5-10 dk ya geçiyor zaten.

      Sil
  4. super bisi deneyin.ben pirinc ununun icine elma sirkesi ve gul suyu koyuyorum daha etkili oluyo.sut yagli oldugundan pek tafsiye etmiyorummm.

    YanıtlaSil
  5. Tonik için pirinci suya koydum fakat beyazlaşmadı, pirinci suda ne kadar süre bekletmemiz gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilav yapmak için falan pirinçler suya konuldugunda nişastasını salar ya aynı o duruma gelmesi yeterli olacaktır.

      Sil
  6. Bende cok gunes lekesi var etkili cozum mu acaba

    YanıtlaSil
  7. Canlar ben öğütemedim acilen denemek istedim paket un da alamadım. Onun yerine haşladım ezdim sütle de macun haline getirdim olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macun halinde olcagını düşünmüyorum çünkü her ne kadar öğütülse bile kum gibi ufak tanecikli kalıyo ve oda peelingetkisi yapıyo .Ayrıca kurutmakta daha güç olabilir.

      Sil
  8. Benim yuzumde cok fazla sivilce lekesi ve yara izi var bunun icin kullansam pirinci faydasi olur mu ?cevaplarsaniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  9. yaptim fakat yuzumde kizarikliklar olustu gecer mi

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar benim göz çevremde güneş lekeleri var oralara sürebilirmıyım

    YanıtlaSil
  11. beyazlamama yardımcı olur mu ??gerçekten işe yarıyor mu bu maske ona göre yapcam da :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba maskeyi bugün denedim İnşallah etkisini görürüm. Benim emin olamadığım bir konu var pirinç maskesinin videolarını seyrettim ve tanesiz bir kıvam elde ettiklerini fark ettim. Ya da kameradan da öyle görünüyor olabilir emin değilim. Benim kisi daha bir tanecikli oldu hafiften ama sürülebiliyor. Ayrıca ben yarım kavanoz kadar pirinci aktara götürüp öğüttürdüm.

    YanıtlaSil

  13. göz cevresinede uygulaniyor mu yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Sütle hazırlanan maskeden sonra nemlendirici kullanmalı mıyız?

    YanıtlaSil
  15. Benim arkadaşımın bacaklarinda sivilce lekeleri var onda kullansak kac haftada gecer acaba lutfen acil cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  16. Doğum lekelerine iyi gelir mi

    YanıtlaSil
  17. Yüzüm delik delik özellikle yanaklarımda küçük küçük delikler dolu onun için de faydalı olur mu acaba. Bir de bu delikler için faydalı olabilecek şeyler söyleyebilir misiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Güneş lekesine iyi gelirmi?

    YanıtlaSil

GABRİNİ HIGLIGHT VS MARY LOU MANİZER

Selaaam kuzuşlarımm :) The Balm Mary Lou Manizeri görmeyen adını duymamış olan yoktur diye düşünüyorum :) Ben dde kendisine çok geç sahip ol...